Mesolongi
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπρή η ιστορία της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν.Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”

Δεν είναι μόνο το από χρόνια εγκατεστημένο και γενικευμένο αίσθημα αναγνώρισης, ικανοποίησης και ασφάλειας του πληθυσμού της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, ούτε οι συνεχιζόμενοι και σήμερα  δημόσιοι έπαινοι προς τους γιατρούς και το προσωπικό της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γ.Ν.Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” που μας κάνουν να εστιάζουμε για μια ακόμη φορά σ΄αυτή. Άλλωστε όλες οι κλινικές, τα τμήματα, οι τομείς και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου αξίζουν, κατά γενική ομολογία, αναγνώρισης και “επαίνων” για τη σημαντική, σταθερή και ποιοτική προσφορά τους, σε ιδιαίτερες μάλιστα συνθήκες γενικευμένης, συνεχιζόμενης και εντεινόμενης κρίσης.
Η Ορθοπαιδική Κλινική, με τη λαμπρή ιστορία της, τα εκλεκτά ιατρικά στελέχη της και το νοσηλευτικό προσωπικό της, υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του κ. Νίκου Μαρκαντώνη μέχρι πρόσφατα, έχει επιδείξει πολύτιμο και ανεκτίμητο έργο, πέρα από την ποιότητα και σε ποσότητα, με αριθμούς χειρουργημένων περιστατικών εφάμιλλους αυτών ορθοπαιδικών κλινικών μεγάλων νοσοκομείων της χώρας: 700 – 800 περιστατικά το χρόνο.
Η κυριότερη διαχρονική προσφορά της στον τομέα της ενδομυελικής ήλωσης των καταγμάτων, έναντι της τεχνικής “πλάκες – βίδες”, την καθιστούν σήμερα επιπροσθέτως μοναδική στο νομό, λόγω και του ακτινολογικού μηχανήματος  C-ARM εντός του χειρουργείου, που επιτρέπει να γίνεται εγχείρηση με μικρές τομές και γρήγορη κινητοποίηση του ασθενή, καθώς το αντίστοιχο μηχάνημα του νοσοκομείου Αγρινίου έχει χαλάσει από διμήνου και δεν προβλέπεται να επιδιορθωθεί εντός του επόμενου τριμήνου.
Τεράστια η προσφορά της κλινικής στα κατάγματα και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς τα αντίστοιχα περιστατικά συγκρατούνται και χειρουργούνται στο νοσοκομείο, χωρίς επίπονες μετακινήσεις και μαζικές διακομιδές ασθενών, με τεράστιο πολλαπλό όφελος για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ευρύτερα.
Έχουν αυξηθεί επίσης στην κλινική οι ψυχρές ορθοπαιδικές επεμβάσεις σε γόνατο και .ώμο και οι αρθροσκοπήσεις – αρθροπλαστικές γόνατος και ισχύου. Ξεχωριστό μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί  η προσφορά της κλινικής και  στην  πρωτοβάθμια ορθοπαιδική φροντίδα (ακτινογραφίες, επιδέσμους, ζώνες κ.λπ.). Και όλα αυτά χωρίς ειδικευόμενους βοηθούς. Με μόνο κάποιους περιστασιακούς επικουρικούς ορθοπαιδικούς κατά περιόδους, με έναν ήδη αναμενόμενο, ευτυχώς, και μία ακόμη εξασφαλισμένη θέση μόνιμου ορθοπαιδικού που μένει να προκηρυχθεί.
Προς τι και γιατί όλα αυτά τα ήδη γνωστά γραφόμενα; Διότι σήμερα είναι τιτάνια η προσπάθεια  που γίνεται εκ μέρους των δύο όλων κι όλων σπουδαίων γιατρών της κλινικής, κ.κ. Χαράλαμπου Πέτρου, Διευθυντή,  και Απόστολου
Φασούλα, Επιμελητή Α, εξειδικευμένων και ισάξιων επιστημόνων, να ανταποκριθούν τόσο στις αυξημένες ιατρικές ανάγκες όσο και στις ιδιαίτερες προσδοκίες του κόσμου που έχουν δημιουργηθεί από τη λαμπρή ιστορία της κλινικής και τη βαριά παρακαταθήκη τού πρώην διευθυντή κ. Νίκου Μαρκαντώνη.
Όλοι χαιρόμαστε, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε όταν βλέπουμε το έργο και ακούμε και σήμερα καλά λόγια για την Ορθοπαιδική κλινική – για όλο το Νοσοκομείο, εννοείται -, όμως ορισμένοι έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση και καθήκον να επιδείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον και προσοχή, να σκύψουν στα προβλήματα, της Ορθοπαιδικής  εν προκειμένω, να αφουγκραστούν τους ανθρώπους της, να παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στη νέα αυτή περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι ορίζοντες και οι προοπτικές, να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να  αυξηθεί, με τη διαπιστωμένη θέληση, επιμονή και εργατικότητα των στελεχών της, το σημαντικό και πολύτιμο έργο και η προσφορά της. Ανάμεσα σ’ αυτούς, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Καρατζογιάννης και ο Διοικητής κ,
Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με βεβαιότητα, ξέρουν, θέλουν και μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στους δικούς τους  σχετικούς ρόλους.
Tου Βασίλη Μπρούμα 

Σχετικά

Επ΄ αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο Ρομά την ώρα που έκλεβαν χαλκό από ανεμογεννήτριες

MESOLONGI

Υφαρπαγή τάξης από συνάδελφό του συμβασιούχο

MESOLONGI

Νεοχώρι: Σύλληψη ατόμων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

MESOLONGI